Menu Sluiten

TALENT Cycling heeft in hun organisatie een manier van werken en denken geïmplementeerd die uniek is in de vrouwelijke wielerwereld. Met twee jeugdteams (U17 en U19) en een amateur elite team, werken zij intensief samen met UCI Continental team GP KRUSH TUNAP. De twee teams zijn zowel financieel als organisatorisch volledig gescheiden van elkaar, maar vinden elkaar in dezelfde visie en doelstellingen. Deze manier, van het van jongs af aan begeleiden, is relatief nieuw binnen de wielersport. 

Ontwikkeling is het hoofddoel en niet winnen

TALENT Cycling erkende vier jaar geleden de behoefte in het vrouwenwielrennen en richtte zich op als een instituut waar jonge en ambitieuze rensters zich met elkaar kunnen ontwikkelen over een periode langer dan een jaar; Waar ze samen kunnen trainen en koersen met gelijkwaardige rensters en een goed perspectief hebben op de volgende stappen en hun nabije toekomst. TALENT Cycling brengt al deze elementen samen en heeft deze unieke manier van werken dit seizoen geïmplementeerd.

Net als in andere sporten werkt TALENT Cycling bij voorkeur gedurende een langere periode met rensters. Zo richten zij zich op de ontwikkeling van de rensters in de nabije toekomst en wordt er niet gestuurd op korte termijn successen, zoals begrijpelijkerwijs vaak het geval is. TALENT Cycling definieert een goede uitslag in een wedstrijd niet als een succes, maar als een resultaat van het ontwikkelingsprogramma. De mate van groei en ontwikkeling van de renster zal het resultaat bepalen. En het succes is er wanneer de renster haar mogelijkheden volledig heeft benut. 


Met dit in gedachten ontwikkelde TALENT Cycling haar eigen revolutionaire monitoring programma genaamd GRIP (Genuine Rider Improvement Profile), waarbij rensters gedurende hun tijd bij TALENT Cycling nauwlettend worden gevolgd. Dit programma is gebaseerd op het principe van backwards engineering; wat is de ultieme droom van de renster en hoe kan haar leven worden ingericht om die droom te benaderen? Gedurende dit traject ondersteunen we de rensters met gedefinieerde bouwstenen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij die droom te komen. We monitoren de voortgang binnen die bouwstenen. En samen met de rensters wordt het proces geëvalueerd en opnieuw gedefinieerd. 

We verlaten de gebaande paden en denken “out of the box”

Bij TALENT Cycling gaat het om “fietsen anders gedaan”. Dat betekent dat we de gebaande paden verlaten en out of the box denken, ook als dat niet altijd nodig lijkt. Binnen de visie van TALENT Cycling staat het talent (renster) centraal en bepaalt de ontwikkeling en vooruitgang van de renster door de jaren heen het succes en daarmee het slagen van de organisatie. En daarmee is ontwikkelen het hoofddoel en niet winnen, ook al zal elke renster natuurlijk racen om te winnen. Als TALENT Cycling zijn wij er voor de renster, de renster is er niet voor ons. Alles wat wij doen is erop gericht om de renster beter te laten performen, wetende dat zij om die reden ook op termijn afscheid van ons zal nemen, naar het allerhoogste niveau binnen de wielersport, een WorldTour team.