Menu Sluiten

#CyclingDoneDifferently: 4 ploegen, 1 doel

TALENT Cycling bestaat uit vier ploegen: het TALENT Elabo U17 team, het TALENT Elabo U19 team, het TALENT Elabo Development Team en GT Krush Tunap Sports Pro Cycling. Vier ploegen met één gemeenschappelijk doel: groei.

TALENT Cycling helpt de kampioenen van de toekomst. Om ze iedere dag, ieder jaar weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van hun wielerdromen te brengen. 

Missie

TALENT Cycling bestaat uit vier ploegen: het TALENT Elabo U17 team, het TALENT Elabo U19 team, het TALENT Elabo Development Team en GT Krush Tunap Sports Pro Cycling. Vier ploegen met één gemeenschappelijk doel: groei. Groei van wielrensters, ploegleiders, soigneurs, mechaniciens. Groei van mensen.

TALENT Cycling helpt de kampioenen van de toekomst. Om ze iedere dag, iedere week, iedere maand, ieder jaar weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van hun wielerdromen te brengen.

 

Missie

Door middel van een wereldwijd unieke, langdurige, trapsgewijze, wetenschappelijk onderbouwde opleiding krijgen jonge wielrensters de kans om aan hun droom te werken. Of ze nu willen schitteren in de bergen of furore willen maken in de massasprints; iedere droom telt. Iedere droom is het waard om na te jagen. Bij TALENT Cycling draait het allemaal om ambitie en daarom werken we met rensters en begeleiders die het uiterste uit hun carrière in de wielersport willen halen.

Wij geloven dat iedere sporter op een eerlijke manier zijn of haar doelen kan bereiken wanneer deze realistisch zijn gesteld. Een sterke motivatie en doorzettingsvermogen zijn hierbij belangrijke factoren. Wanneer de sporter over deze eigenschappen beschikt, kan deze bereiken wat hij of zij wil. Met positieve coaching en kwalitatief sterke begeleiding wil Talent Cycling haar rensters naar hun gestelde doelen te begeleiden, om zo een team te creëren waarbinnen op eerlijke en sportieve wijze kan worden gestreden.

Visie

Cycling Done Differently draait om je nooit zomaar neer te leggen bij gangbare ideeën en opvattingen, maar altijd de wil hebben om het in de toekomst beter te doen. Om hogerop te komen is het soms noodzakelijk om tegen de stroom in te zwemmen. Intensieve fysieke, tactische en mentale begeleiding zijn daarin zeer belangrijk.

 

Kernwaarden

Wij willen de beste zijn
Iedereen bij TALENT Cycling heeft een winnaarsmentaliteit; de drang om het maximale uit zichzelf te halen om zo elke dag beter te worden. Bij ons is goed niet goed genoeg als je beter kunt zijn.

Wij denken aanvallend
TALENT Cycling neemt initiatief. Wij hebben het lef en het creatieve vermogen om het anders te durven doen, om ons niet vast te houden aan wat normaal is. Daar halen wij plezier uit. Dat doen we onder andere door buiten onze eigen wereld te kijken. Zo zien we openingen, leren we nieuwe dingen en blijven we de concurrentie voor.

Wij brengen talenten tot bloei
Wij weten als geen ander hoe je jonge talenten helpt om het allerbeste uit zichzelf te halen. “Talents” met de ambitie om zichzelf te ontwikkelen, krijgen dan ook de kans om het te laten zien.

Samen sta je sterker
Om onze doelen te halen werken we graag samen. Iedereen beschikt over unieke vaardigheden en door van elkaars kwaliteiten gebruik te maken zijn wij op ons sterkst. TALENT Cycling is een team, met aandacht voor het individu en ieders ontwikkeling.

Wij tonen leiderschap
Iedereen bij TALENT Cycling is verantwoordelijk voor hun eigen gedrag en ontwikkeling, heeft respect voor zichzelf, de ander en hun omgeving en zijn vriendelijk en sociaal. We zijn groot, maar zijn nergens te groot voor.

Wij zijn open en direct
Wij zijn zelfbewust en onverschrokken en spreken elkaar aan op wat beter kan. Dat doen wij met directheid en humor.

Anti-doping

Talent Cycling weet dat het ook zonder het gebruik van prestatiebevorderende middelen grote prestaties neer te zetten. Binnen Talent Cycling is er dan ook op geen enkele manier plaats voor doping en dopinggebruikers. Daarom is een zerotolerancebeleid een logisch onderdeel van de aanpak van Talent Cycling, om te benadrukken dat wij staan voor een geloofwaardige eerlijke en schone sport.

Spirit of Sport

Talent Cycling hanteert een streng anti-dopingbeleid, maar dat is lang niet alles. De ploeg staat namelijk voor alles wat een gezonde, duurzame sportbeoefing behelst. Deze ‘Spirit of Sport’ wordt gekenmerkt door de volgende waarden:

 • Ethiek, ‘fair play’ en eerlijkheid
 • Gezondheid
 • Uitmunten in prestatie
 • Karaktersterkte en ontwikkeling
 • Vreugde en plezier
 • Teamwork
 • Toewijding en inzet
 • Respect voor regels en wetten
 • Respect voor jezelf en anderen
 • Moed
 • Gemeenschap en solidariteit

Vertrouwenspersoon

Helaas komen sporters en sportbegeleiders soms in een situatie die als (seksueel) intimiderend kan worden ervaren. Het komt overal voor: op school, in de discotheek, op de werkvloer en dus mogelijkerwijs ook binnen een wielervereniging. Talent Cycling vindt dat iedereen die sport dit in een veilige omgeving moet kunnen doen. Wanneer je te maken krijgt met (seksuele) intimidatie is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk. Het kan allerlei nadelige gevolgen hebben voor jou en voor anderen. Op die momenten kan het prettig zijn om met iemand van buitenaf te praten en die je ook advies kan geven.

Om hulp te kunnen verlenen heeft het NOC-NSF twee functies in het leven geroepen: de Vertrouwenspersoon en de Vertrouwenscontactpersoon. Iedereen die lid is van een sportvereniging kan gratis een beroep op hen doen. Het wezenlijk verschil tussen beide is dat de Vertrouwenscontactpersoon in principe het eerste aanspreekpunt is. De Vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Daarnaast stimuleert een VCP de stichting om preventieve maatregelen te nemen.

De Vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De Vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de stichting, sportbond of politie. Maar gewoon praten kan ook. Talent Cycling heeft ook een vertrouwenspersoon. Als je te maken krijgt met ongewenst gedrag en je weet niet goed wat je daarmee moet doen, aarzel dan niet om met een van hen contact op te nemen. De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet.

Vertrouwenspersoon Talent Cycling: Marleen Pardon, tel. 06-10126893

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand buiten de stichting, dan kun je ook contact opnemen met de Vertrouwenscontactpersoon van de KNWU, van het district of met het meldpunt van NOC*NSF.

KNWU-vertrouwenscontactpersoon is Mirjam Tuithof, telefoon: 085-0701924 of 06-30921013. Bij geen gehoor kun je een voicemailbericht achterlaten met daarin je telefoonnummer, je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport Nederland, telefoon: 0900–2025590. Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Vanuit het buitenland bel je +31900–2025590. Mailen kan naar centrumveiligesport@nocsnf.nl