Menu Sluiten

Junioren en nieuwelingen actief in Grote Prijs Anna van der Breggen

De derde editie van de Omloop van Noordwest Overijssel voor nieuwelingen- en junioren-vrouwen stond gepland voor het voorjaar, maar vanwege het coronavirus moest deze aansprekende wedstrijd worden uitgesteld. Gelukkig kan de wedstijrd op zaterdag 26 september 2020 wel doorgang vinden. De junioren en nieuwelingen van TALENT Elabo Development Team zijn erbij.

“Het is vanwege de maatregelen een wat andere koers dan vorig jaar, maar dat mag de pret niet drukken”, zegt trainer Stefan van Klink. “Het parcours is nog altijd uitdagend. In deze wedstrijd liggen waaiers altijd op de loer, dus het is een mooie gelegenheid voor onze rensters om hier het geleerde in praktijk te brengen.”

Genemuiden doet nog steeds dienst als start- en finishplaats, maar in plaats van het karakteristieke havenplein wordt nu gefinisht op het industrieterrein, waar het eenvoudiger is om mensen op afstand te houden. Ook het parcours is veranderd, al blijft het vlakke land in in het noorden van Overijssel centraal staan. “Het zijn goed beschouwd maar kleine aanpassingen, koerstechnisch gezien. Het belangrijkste is dat we een koers als deze kunnen rijden.”

Norah Minck, Fleur van der Peet, Marit Wasmus, Carola van de Wetering, Zoë van Velzen, Nina Maathuis en Lisa van Belle willen zich tonen in deze interessante wedstrijd.

De wedstrijd voor junioren- en nieuwelingen-vrouwen staat sinds 2018 op de kalender en ze is sinds dit seizoen genoemd naar Anna van der Breggen, die geboren is in Hasselt, een van de stadjes op het parcours. Om 09.00 uur ‘s ochtends wordt er gestart voor een wedstrijd over 63 kilometer, de finish wordt rond 11.00 uur verwacht.