Menu Sluiten

Race Report: Willemsen loodst team door hectische finale

Er werd dit weekend weer volle bak gekoerst door de rensters van Talent Cycling. Verspreid over drie wedstrijden werden er ook dit weekend weer sterke prestaties neergezet. Dit keer werd er gekoerst in Honselersdijk, Gouda en Assen.

Clubcompetitie Vrouwen

De tweede wedstrijd van de Clubcompetitie werd zaterdag verreden in Honselersdijk op het clubparcours van Westland Wil Vooruit. In de kleinere Corona-proof variant van de Clubcompetitie werd dit keer door een groot deelnemersveld van 80 rensters gestreden om de winst.

Vanaf de start ging de gaskraan meteen volle bak open. Een groot stuk van het peloton werd op achterstand gereden, waarna de rust iets terugkeerde. Hierop volgde sterke aanvallen van onder andere Carola van der Wetering, die zich als eerstejaars junior meer dan goed staande hield tussen de Elite-rensters. 

Ondanks vele gevaarlijke aanvallen zou de wedstrijd eindigen in een sprint. Ideaal voor de Australische Elizabeth Nuspan zou je denken, maar zij raakte laat in de wedstrijd betrokken bij een valpartij. De sprong echter weer snel op de fiets, wist alsnog de koers te finishen.

Zonder de goede mogelijkheid een sprinttrein op te zetten was het teamcaptain Myrthe Willemsen die opstond en het team alsnog naar een goede uitslag wist te helpen. Zo behield Talent Cycling haar tweede plek in het ploegenklassement.

Uitslag Etappe 1

1.  Marjolein van ‘t Geloof (Drops Cycling)

2. Marit Cent (WV Schijndel) z.t.

3. Lieke Nooijen (WV Schijndel) z.t..

7. Myrthe Willemsen (Talent Cycling) z.t.

8. Sharon Dommanschet (Memotial Santos / Talent Cycling) z.t.

9. Elizabeth Nuspan (Talent Cycling) z.t.

26. Carola van der Wetering (Talent Cycling) z.t.

 

Ploegenklassement

1. Jan van Arckel – 53 punten

2. Talent Cycling – 67 punten

3. Cycle Capital – 98 punten

4. Restore Cycling – 98 punten

5. WV Schijndel – 115 punten

Foto: Cees van ‘t Geloof

Overige wedstrijden

Zaterdag werd er eveneens in Gouda gekoerst door de nieuwelingen, waar ze gezamenlijk met de jongens koersten. Hier was het Zoë van Velzen die het de jongens knap lastig wist te maken en uiteindelijk overtuigend de dameswedstrijd won. Roos van den Berg werd vierde.

De volgende dag waren het Lisa van Belle, Norah Minck en Freja Smith die het shirt van Talent Cycling meer dan goed lieten zien in Assen. Rijdend in een peloton met jongens wisten ze de concurrentie op rondes achterstand te zetten. Lisa won de wedstrijd, Norah eindigde als derde en Freja finishte de wedstrijd als vierde.