Menu Sluiten

Race Report: Nuspan en Wasmus laten zich direct zien

De koers is weer begonnen! Afgelopen weekend was Talent Cycling op meerdere plekken te vinden om weer wat koersritme op te doen. Tijdens de eerste etappe van de Elite vrouwen trainingscompetitie en de tijdrit van HSK Trias werden al direct de eerste successen geboekt.

Clubcompetitie Vrouwen

In Spaarnwoude organiseerde wielervereniging De Waardrenner de eerste etappe van een kleine variant van de Clubcompetitie, waarbij over drie etappes wordt gestreden om een ploegenklassement. In een koers met veel aanvallen lieten voornamelijk Myrthe Willemsen en Carola van der Wetering zich vaak te tonen. Het bleek echter lastig wegkomen, waardoor de wedstrijd zou eindigen in een massasprint.

Elizabeth Nuspan liet hier zien over behoorlijke sprintbenen te beschikken. De 18-jarige Australische renster greep net naast de winst, maar pakte wel haar eerste podium in een Europese wedstrijd. Fleur van der Peet (10e) en Myrthe Willemsen (13e) zorgden ervoor dat Talent Cycling na de eerste dag een tweede plaats inneemt in het ploegenklassement. 

Uitslag Etappe 1

1.  Eltina van Wijk (RSC de Zuidwesthoek)

2. Elizabeth Nuspan (Talent Cycling) z.t.

3. Eva Bijwaard (Jan van Arckel) z.t.

4. Sharon Dommanschet (Memotial Santos / Talent Cycling) z.t.

10. Fleur van der Peet (Talent Cycling) z.t.

13. Myrthe Willemsen (Talent Cycling) z.t.

17. Carola van der Wetering (Talent Cycling) z.t.

Ploegenklassement

1. Jan van Arckel

2. Talent Cycling

3. Restore Cycling

Foto: Hans Steekers

Tijdrit HSK Trias

In Den Haag organiseerde HSK Trias een tijdrit voor nieuwelingen en junioren. Hier was het Zoë van Velzen die al vroeg de snelste tijd wist neer te zetten en later de snelste nieuweling zou blijven. Carola van der Wetering en Marit Wasmus wisten er vervolgens een interessante strijd om de podiumplekken van te maken. Beide dames reden een uitermate sterke tijdrit, waarbij uiteindelijk Marit Wasmus aan het langste eind trok en haar eerste tijdritoverwinning boekte.

Uitslag Tijdrit

  1. Marit Wasmus (Talent Cycling) 15.19
  2. Carola van der Wetering (Talent Cycling) + 23
  3. Ilse Lingen (GRTC Excelsior) + 28
  4. Zoë van Velzen (Talent Cycling) + 34