Menu Sluiten

Talentvol, ambitieus, leergierig: TALENT Elabo Development Team 2020

De eliteploeg van TALENT Cycling rijdt dit seizoen onder de naam TALENT Elabo Elite Development Team. De ploeg kent dit jaar een zeer internationaal karakter. De ploeg bestaat uit acht rensters uit Nederland, Duitsland, Zweden en Australië.

 

Oude bekenden in de ploeg zijn Myrthe Willemsen, Lieke van Weereld en Phaedra Krol. Voor Willemsen stond het afgelopen half jaar in het teken van revalideren na een aanrijding, maar de afgelopen weken heeft ze hard kunnen werken aan haar basis. Van Weereld komt over vanuit de juniorenploeg, waarin ze al diverse malen samen met het eliteteam heeft gereden. Krol heeft afgelopen winter het besluit genomen haar actieve wielercarrière stop te zetten, maar ze zal als ploegleidster bij het team betrokken blijven.

Het Europese deel van de ploeg bestaat verder uit Alina Lange, Clara Lundmark en Nathalie Eklund. De Duitse Alina Lange was tot nog toe voornamelijk actief als baanrenster, maar ze verlegt dit jaar haar focus naar de weg. Clara Lundmark en Nathalie Eklund komen allebei uit Zweden. Zij maken de stap naar TALENT Cycling, zodat zij in Nederland meer ervaring op kunnen doen in grote wedstrijden.

Vanuit Australië komen Elizabeth Nuspan en Amalia Langham over om hun wielerdroom na te jagen. Nuspan startte het seizoen al goed met een tweede plaats op het Australisch Kampioenschap Criterium U23. Hun eerste Europese koers wordt de Drentse Acht van Westerveld. Verder staat het team een interessante mix van UCI-wedstrijden, criteriums en nationale wedstrijden te wachten. De focus ligt hier op aanscherpen van vaardigheden.

Teammanager Hans Blom: “Het wordt zeker een interessant jaar voor onze eliteploeg, die arbeidskundig adviesbureau Elabo als titelpartner krijgt. We hebben een vrij nieuwe groep, maar die bestaat wel uit talentvolle, enthousiaste, ambitieuze, leergierige rensters. Een aantal van de buitenlandse rensters hebben het ons afgelopen jaar behoorlijk moeilijk gemaakt in de koers. Ik ben erg blij dat zij dit jaar voor ons rijden.”

TALENT Elabo Elite Development Team 2020:

  • Nathalie Eklund
  • Alina Lange
  • Amalia Langham
  • Clara Lundmark
  • Elizabeth Nuspan
  • Lieke van Weereld
  • Myrthe Willemsen