Menu Sluiten

TALENT Cycling presenteert internationaal juniorenteam

De juniorenploeg van TALENT Cycling bestaat dit seizoen uit zes rensters en kent een internationaal karakter. Naast vier Nederlandse rensters zijn er ook rensters uit België en Engeland aanwezig.

Een oude bekende is Marit Wasmus. Bijna een volledig seizoen moest ze noodgedwongen missen wegens een ernstige hersenschudding, maar dit jaar kan ze weer op zoek naar haar oude vorm. In de ploeg van dit jaar komt ze haar oude ploeggenootje Fleur van der Peet tegen die overkomt van Westland Wil Vooruit. Van der Peet kiest er dit jaar voor op meer focus te leggen op het wegwielrennen.

Andere Nederlandse aanwinsten zijn Norah Minck en Carola van de Wetering die overkomen van NWVG en ASC Olympia. Beide rensters zijn eerstejaars juniores en bij TALENT Cycling hopen ze een belangrijke stap in hun ontwikkeling te zetten.

De buitenlandse inbreng komt van de Belgische Sophie Tierolf en de Britse Freja Ann Smith. Zij hopen in Nederland op een hoger niveau te kunnen koersen om zich op de lange termijn te kunnen blijven ontwikkelen. Ze krijgen de kans om allerlei soorten wedstrijden te rijden: van criteriums tot klassiekers en wedstrijden om de UCI Women Junior Nations Cup.

Teammanager Stefan van Klink: “We hebben dit jaar een relatief onervaren juniorenploeg, maar het is wel een groep met veel talent. Dit seizoen starten we iets meer vanuit een underdog positie dan we vorig jaar deden, maar ik heb veel vertrouwen in de ontwikkeling die de rensters door gaan maken. Tijdens de wintermaanden heb ik al veel hoopvolle dingen gezien. Tijdens trainingen en wedstrijden ben ik ervan overtuigd dat ze veel stappen gaan maken.”

TALENT Cycling U19 team 2020:

  • Norah Minck
  • Fleur van der Peet
  • Freja Ann Smith
  • Sophie Tierolf
  • Marit Wasmus
  • Carola van de Wetering