Menu Sluiten

Setmana Ciclista Valenciana eerste etappekoers Biehler Krush Pro Cycling

Van 20 tot en met 23 februari staat de Setmana Ciclista Valenciana op het programma. In deze 2.2-wedstrijd staat er vroeg in het seizoen al flink wat klimwerk op het programma. Biehler Krush Pro Cycling grijpt deze wedstrijd aan om ervaring op te doen en om te werken aan de vorm.

De eerste meerdaagse van het seizoen begint met een rit van Gandia naar Cullera over 103 kilometer. Na de start in Gandia gaat het direct omhoog. Na de Alto de Beniganim (3e categorie) is het circa 25 kilometer in dalende lijn naar de tussensprint. De laatste 50 kilometer zijn vlak.

De tweede etappe is de koninginnenrit met maar liefst vier beklimmingen. Achtereenvolgens doemen de Puerto de la Carresqueta (2), Puerto de Benifallim (1), Puerto de Tudons (1) en de Puerto de Finestrat op. Op deze laatste klim ligt de aankomst na 126 kilometer koers.

Op dag drie is de Puerto de l’Oronet (2) de belangrijkste hindernis. Deze helling wordt na 25 kilometer gerond. Gestart wordt in provinciehoofdstad Valencia. In Port de Sagunt ligt na 94 kilometer de finish.

 

De slotdag leidt van Betxí naar Vila-Real over 140 kilometer en flink wat bergen. De Puerto del Marianet (3), Puerto de Eslida (2), de Puerto de Ahín (2) en de Puerto Salto del Caballo (1) moeten worden bedwongen. Na deze laatste klim gaat het circa veertig kilometer in dalende lijn naar de finish.

Van alle vier de etappes van de Setmana Ciclista Valenciana zijn circa de laatste zestig kilometer live te volgen via het YouTube-kanaal van Sportpublic TV. Etappe 1 finisht tussen 16.00 en 16.30, rit twee tussen 16.45 en 17.15 uur. Op dag drie wordt tussen 13.20 en 13.45 gefinisht, op de slotdag vindt de finish tussen 14.30 en 15.00 uur plaats. 

Selectie Biehler Krush Pro Cycling voor Setmana Ciclista Valenciana
Henrietta Colborne
Inez Beijer
Laura van Regenmortel
Nienke Wasmus
Quinty Ton
Roos Hoogeboom
Senna Feron